Dubbele zege voor Team Apreco in Schleiz

Het was een enerverend raceweekend voor Team Apreco in Schleiz. Van vrijdag 26 tot en met zondag 28 juli werd er geracet op het spectaculaire circuit van de Schleizer Dreieck. Het weekend werd geteisterd door bijzondere weersomstandigheden waarin Twan Smits en Kas Beekmans zich goed lieten zien. Twan Smits scoort een fenomenale dubbele overwinning en Kas Beekmans maakt mooie stappen voorwaarts.

Het gehele weekend waren alle weerselementen even als alle baan condities aanwezig. Vrijdag was het geheel droog, waarbij de bewolking gedurende de dag plaats maakte voor de zon. Tijdens de openingsdag wist Twan zijn Yamaha YZF-R6 machine richting de snelste tijd te sturen met een ruime marge op zijn concurrentie. Kas voelde zich ook goed op de motor en zagen we na afloop van de trainingen op een algemene tiende tijd.

De kwalificaties op zaterdag werden onder verraderlijke omstandigheden verreden. Tijdens de eerste tijdtraining was de baan compleet nat maar beide Team Apreco coureurs voelden zich goed in deze condities Echter kende Kas een stevige valpartij, waarbij hij van zijn machine werd afgeworpen. De rijder was verder gelukkig in orde en de machine was tijdig klaar voor de tweede kwalificatie. Tijdens deze sessie zagen we een droge lijn maar was het wel zaak om de juiste plek op de baan te vinden. In de slotfase van deze training kwam Twan richting een derde tijd en kwalificeerde zich hiermee op de eerste startrij. Kas liet ook een goede indruk achter door zich op een zevende plaats te kwalificeren. 

De eerste wedstrijd werd na tien ronden afgebroken vanwege een oliespoor. Ook Twan was hiervan het slachtoffer en crashte uit de leiding. Hij bracht zijn Yamaha-machine op tijd terug richting de pitstraat en werd hiermee als winnaar geclassificeerd. Kas Beekmans reed een nette wedstrijd en wordt achtste en scoort hiermee zijn beste resultaat in de Supersport categorie. Voor deze wedstrijd werden er halve punten gegeven, omdat nog niet de volledige raceafstand was verreden.

Tijdens de tweede wedstrijd liet Twan zien was hij in zijn mars heeft. Hij reed van start tot finish aan de leiding van de wedstrijd en deed dit met een uitmuntend tempo. Hij bouwde de voorsprong ruimschoots uit en scoorde hiermee een prachtige eerste plaats. Na een periode van tegenslagen kwamen deze resultaten als geroepen voor de coureur uit Steenwijk. Kas laat ook een sterke indruk achter na het wedstrijdweekend in Schleiz. Hij sluit het weekend af met een tiende plaats.

Twan Smits:

“We begonnen vrijdag meteen met een sterk ritme, waardoor ik meteen al het vertrouwen had voor een goed weekend. Tijdens beide races voelde ik mij de sterkste en kon ik met de machine doen wat ik wilde. Dat gaf enorm veel vertrouwen en dat is terug te zien in de resultaten. Twee keer een overwinning had ik niet durven dromen van tevoren. Enorm bedankt aan Team Apreco voor het harde werken en het vertrouwen, ook in de moeilijke tijden. Op naar de volgende wedstrijd.” 

Kas Beekmans:

“De basissnelheid was snel aanwezig en hierdoor konden we gedurende het weekend aan veel punten werken die ik moest verbeteren. Helaas zie je aan de posities in beide wedstrijden niet dat we wederom een flinke stap hebben gezet. Maar ik geloof dat het resultaat in de volgende races zeker komt. Daar gaan we hard voor werken, op naar Assen over een aantal weken. Bedankt aan het team voor hun werk!”

Kevin van Leuven (teammanager):

“Beide jongens hebben zich erg goed laten zien afgelopen weekend. We wisten van de vorige weekenden dat de snelheid goed was maar telkens kon dit niet worden omgezet naar resultaten. Kas heeft laten zien dat hij de aansluiting begint te krijgen met de top vijf en dat is gewoon super goed in zijn eerste seizoen in deze klasse. Twan kon zijn hoofd koel houden en nam in beide races brutaal te leiding. Om de eerste volle 25 punten achter zijn naam te kunnen schrijven is fantastisch. Het team heeft super gewerkt ook in de uitdagende omstandigheden. Op naar onze thuis race in Assen waar we onze vorm willen voortzetten. Dank aan alle sponsoren en vrijwilligers die dit team steunen!

Team Apreco gaat zich opmaken voor hun thuiswedstrijd in Assen over drie weken tijd. Deze vindt plaats van vrijdag 16 tot en met zondag 18 juli op het TT Circuit in Assen. Daar hopen wij alle sponsoren en vrienden en familie te ontvangen.