Enerverende thuiswedstrijd voor Team Apreco op TT Circuit Assen

Het voorlaatste wedstrijd weekend van het IDM-kampioenschap zit erop. In het weekend van 18 tot en met 20 augustus streek Team Apreco neer op het TT Circuit in Assen voor hun thuiswedstrijd. Het was een enerverend weekend voor het team. Twan Smits laat goede resultaten zien in IDM Supersport met een vierde en eerste plaats in de wedstrijden. Ruben Bijman vecht voor de podiumposities, terwijl Kas Beekmans een moeilijker verloop van het weekend kent in de IDM Supersport 300.

Twan Smits kwam sterk uit de startblokken en stond tweede na afloop van de vrije trainingen. Ook de heren in de Supersport 300 kende een goede start van het weekend waarbij ze een goed gevoel hadden. Op zaterdagmorgen zagen we de eerste kwalificaties. Het was een aangename tempratuur, waarbij de omstandigheden nagenoeg perfect waren. Smits zette zijn Yamaha YZF-R6 op een nette tweede plaats. Bijman kwalificeerde zich op een zevende plaats daarachter zien we Beekmans op een vijftiende plek. In de tussentijd had het geregend waardoor de baan nog nat was voor de tweede kwalificatie. Hierdoor werden de tijden niet meer verbeterd van de ochtendsessie.

We zagen een zeer spannende eerste wedstrijd in de Supersport. Smits maakte zijn opmars naar voren en er ontstond een duel voor de eerste plaats in de race. Tot aan de finish was het een gevecht met veel wisselingen. Met het uitkomen van de laatste bocht toucheren de twee rijders met elkaar, waardoor Smits crasht en glijdend over de finish komt. Hierdoor wordt de coureur uit Steenwijk vierde in de eerste wedstrijd. De tweede race was eveneens spannend. Wederom zagen we een duel om de eerste plaats en Smits rijdt sterk aan de leiding van wedstrijd. Enkele ronden voor het eind wordt de race vroegtijdig afgebroken door een rode vlag. Smits finisht deze race als eerste en staat nu met een voorsprong van negen punten aan de leiding van het IDM Supersport kampioenschap.

Op zaterdagmiddag ging de eerste wedstrijd van de Supersport 300 van start. Bijman zat volop in de kopgroep gedurende de race en liet zich uitstekend zien. Hij mistte nipt het podium en finisht op een keurige vierde plaats. Beekmans knokt eveneens hard in een groep vechtend om plek elf in de wedstijd en komt als vijftiende over de streep. Tijdens de tweede wedstijd zagen we een grote kopgroep, Bijman vecht wederom hard en slaat in de slotfase toe om als derde over de finish te komen. Helaas gooien tracklimits roet in het eten, waardoor Bijman wordt teruggezet naar de vierde plaats. In beide races scoort hij wel de punten voor de derde plaats. Beekmans kent een moeizaam weekend en wordt tijdens deze race veertiende. 

Voor Bijman was het tevens zijn laatste wedstrijd voor Team Apreco in het IDM Supersport 300 kampioenschap. De seizoensfinale in Hockenheim valt tegelijkertijd met een wedstrijd om het wereldkampioenschap waarin Bijman ook actief is. 

Twan Smits:

“We stonden er het hele weekend goed bij en dat gaf ons een goede kans om voor de overwinningen te vechten. In de eerste race lukte dat al goed maar vanwege een incident met een andere rijder crashte ik uit de leiding in de laatste bocht van de laatste ronde. Uiteindelijk zijn we als vierde geclassificeerd. De tweede race kon ik mijn revanche nemen door vanaf het begin tot het eind de leiding te nemen. Door een valpartij van een mede coureur kwam er een rode vlag waardoor de race ten einde kwam. Hiermee nemen we een overwinning mee huiswaarts. Over het algemeen was het een positief weekend en zijn we uitgelopen in het kampioenschap.”

Ruben Bijman:

“We hebben twee goede races gehad in Assen. In race een wisten we met vier man weg te komen van het hele veld. In de slotfase heb ik een aanval ingezet, maar mistte net het podium alleen wel de punten voor plek drie. Race twee was ook goed en wist ik continu voor de topposities te vechten. In de laatste ronde wist ik posities te winnen en kwam als derde over de finish, helaas door tracklimits in de laatste ronde ben ik teruggezet naar plek vier. Wederom wel weer punten voor plek drie. Het was een mooi weekend maar helaas ook mijn laatste wedstrijd in het IDM dit jaar. Ik wil Team Apreco, Evert en Corine erg bedanken voor deze mooie kans, we hebben hele mooie dingen laten zien en we waren verreweg de beste Yamaha dit seizoen!”

Kas Beekmans:

“Het was een uitdagend weekend in Assen met zowel goede als lastige momenten. Tijdens de vrije training voelde ik mij goed op de motor maar tijdens de kwalificatie kwam dit er niet geheel uit. Ik wist mij te kwalificeren op een vijftiende plaats. Niet het resultaat waar ik op had gehoopt. Hierdoor wist ik dat de wedstrijd lastig zouden worden, omdat ik van ver moest komen. Beide wedstrijden waren lastig waarin ik beide keren in de verkeerde groep met rijders belandde. We moeten genoegen nemen met een vijftiende en veertiende plaats. Ondanks de matige uitslagen heb ik genoten van de uitdagingen en kijk uit naar de volgende race.”

Het IDM-kampioenschap sluit het seizoen af op de Hockenheim Ring. Deze zal over vijf weken tijd plaats vinden in het weekend van 22 tot en met 24 september.