Gemengde gevoelens voor Team Apreco tijdens IDM Assen

De thuiswedstrijd voor Team Apreco is achter de rug. Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 augustus was het IDM Supersport kampioenschap te gast op het TT Circuit in Assen. Het bleek een weekend met gemixte gevoelens voor Twan Smits en Kas Beekmans. Twan scoorde een vijfde en achtste plaats in de wedstrijden en Kas op zijn beurt een achtste en tiende plaats.

De openingsdag was behoorlijk wisselvallig op het TT Circuit in Assen. De eerste vrije training begon nat, waarbij Team Apreco het eerste deel van deze training aan zich voorbij liet gaan. Dit mede, omdat de rest van het weekend droog werd voorspeld. Tijdens de tweede vrije training zagen we een opdrogend circuit, wat het verraderlijk maakte. Na afloop van de vrije trainingen nam Twan een zesde plaats in beslag, kort daarachter was het Kas met een negende tijd. 

Op zaterdag stonden een tweetal kwalificaties gepland. Voor Twan was het een lastige dag, waarin hij niet het optimale gevoel had met zijn Yamaha YZF-R6 machine. Desondanks reed hij vele ronden en bouwde een positief raceritme op voor de races op zondag. Hij wist zich op een vijfde positie te kwalificeren. Kas deed goede zaken en maakte mooie stappen in de eerste kwalificatie. Hij had het gevoel dat er meer inzat maar kreeg dit niet recht gezet in de tweede kwalificatie. Desalniettemin stuurde hij zich richting een nette achtste startplaats en maakte mooie stappen voorwaarts.

Tijdens de eerste wedstrijd mengde Twan zich in de openingsfase in de voorste gelederen van de kopgroep evenals Kas. Naarmate de race volgde moest Twan iets terrein toegeven en kwam als vijfde over de finish. Kas heeft ook aansluiting en laat zien met de voorste rijders mee te kunnen. Hij werd deze race als achtste afgevlagd.

De tweede wedstrijd op zondagmiddag was een lastigere wedstrijd voor beide Team Apreco rijders. Zowel Twan en Kas hadden moeite om met de groep voor hen mee te komen. Twan wist zich in de slotfase nog iets naar voren te vechten wat het hem uiteindelijk een achtste plaats opleverde. Kas zat aan de staart van deze groep en finisht als tiende.

Kevin van Leuven (teammanger):

“Het was een weekend met gemengde gevoelens. Kas heeft wederom een flinke stap gezet en laten zien dat hij qua snelheid met de voorste rijders mee kan. In de eerste race kwam hij slechts vier seconden na de winnaar over de streep. Een mega resultaat voor zijn eerste Supersport race op Assen. Twan kende een ingewikkeld weekend in Assen en kon geen vuist maken voor de podiumposities. Op de Nürburgring gaan we voor mooi resultaten met beide jongens. Dank aan alle sponsoren en fans die naar Assen zijn gekomen voor hun support.”

Twan Smits:

“Vanaf de openingsdag hadden we niet het juiste gevoel op de motorfiets, wat ons het hele weekend achtervolgd heeft. We konden de problemen niet achterhalen en hierdoor we stonden op achterstand ten opzichte van de concurrentie. Na een lastige eerste race had ik vertrouwen om een stap voorwaarts te maken in de tweede wedstrijd. Helaas kende ik een slechte start en kon ik niet terugvechten en eindigen we het weekend met een vijfde en achtste plaats. Dit zijn natuurlijk niet de resultaten waarvoor we horen te vechten, dus zullen we alles op alles zetten om sterker terug te komen op de Nürburgring. Bedankt aan iedereen voor hun support dit weekend!” 

Kas Beekmans:

“We hebben veel ervaring opgedaan tijdens onze thuiswedstrijd in Assen. We hebben veel geprobeerd met betrekking tot de afstelling van de motor en samen met het team hebben we een goede fiets neer kunnen zetten gedurende het weekend. Het was fantastisch om ervaring op te doen in de kopgroep en dat allemaal voor veel supporters, sponsoren en familie. Ik heb genoten en wil iedereen bedanken die is langs geweest! Op naar Nürburgring waar ik hoop deze progressie door te kunnen zetten in goede resultaten!”

Veel tijd om te rusten is er niet voor Team Apreco en hun rijders. Want eind volgende week staat alweer het voorlaatste raceweekend van het IDM-seizoen op het programma. Dit gebeurt van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september op de Nürburgring in Duitsland