Goede snelheid maar lastige wedstrijden voor Team Apreco tijdens IDM Oschersleben

Het IDM Supersport kampioenschap begon afgelopen weekend aan zijn tweede wedstrijd van het seizoen. Deze keer was Team Apreco met zijn rijders te gast op het Motorsport Arena in Oscherleben. Want hier vond van 31 mei tot en met 2 juni een nieuw raceweekend plaats. Twan vecht voor de podiumposities maar crasht in beide races. Ook Kas komt ten val maar scoort een keurige tiende plek in race twee.

Voor beide mannen was er een doel, namelijk; stappen voorwaarts maken ten opzichte van de eerste wedstrijd. Een doel waaraan Twan en Kas gedurende het weekend aan wisten te werken. Tijdens de vrije trainingen op vrijdag wist Twan de dag af te sluiten als snelste IDM-Supersport coureur. Dat gaf uiteraard vertrouwen voor het vervolg van het weekend in Oschersleben. Kas daarentegen kon niet het juiste gevoel krijgen met zijn Yamaha YZF-R6 motorfiets maar was positief gestemd en bleef hard werken.

Tijdens de kwalificatie op zaterdag was het aangenaam weer met een stralende zon. Compleet anders dan de vooruitzichten, die er behoorlijk regenachtig uitzagen. Twan kon zijn tijd van de vrijdag niet veel verbeteren gedurende de kwalificaties op het 3,67 kilometer lange circuit. Maar hij weet zich keurig op de eerste startrij te kwalificeren met een derde plek. Kas rijdt daarentegen een stuk van zijn snelste tijd af maar moet genoegen nemen met een zeventiende plek.

De eerste race verliep niet zoals gehoopt voor de Team Apeco rijders. Beide mannen lieten een prima tempo zien waarbij ze allebei hun slag door het veld maakten. Zowel Kas als Twan kwamen halverwege de wedstrijd ten val en voor beide betekende dit een nul score achter hun naam. Het team heeft hard gewerkt om de machines tijdig klaar te krijgen voor de tweede race.

Op zondagmiddag gingen de lichten op groen voor de tweede wedstrijd van het weekend. Twan was gebrand op een goed resultaat en was direct agressief in de openingsfase door de leiding te nemen en een snel tempo te rijden. Hij pushte iets te hard en kwam ook in race twee ten val. Hij verlaat het weekend dan ook zonder punten. Kas maakte mooie stappen in de race en komt als tiende over de streep. Al met al een bijzonder weekend met goede snelheid maar niet de gewenste resultaten.

Kevin van Leuven (teammanager):

“Na een zeer sterke start van het weekend van beide jongens hadden we zondag graag betere resultaten gezien maar dat is racen. Bij Twan was na een lastig weekend op Sachsenring het vertrouwen en snelheid meteen weer terug dus dat was zeer positief. Kas wist na zijn valpartij in race een goed te herstellen met zijn eerste top tien finish in de Supersport klasse in zijn rookie jaar. Ik kijk uit naar Most en we zijn gemotiveerd om daar definitief ons IDM-seizoen te keren!”

Twan Smits:

“De resultaten weerspiegelen niet de ware potentie die we dit weekend hadden. Ik voelde me het hele weekend erg sterk en onze pace was zowel op nieuwe als oude banden uitstekend. Helaas heb ik in beide races een fout gemaakt en gaan we naar huis zonder punten. Toch nemen we waardevolle lessen mee en heb ik veel vertrouwen in onze kansen voor de volgende race in Most. Dank aan het team voor hun harde werk tijdens het weekend.”

Kas Beekmans:

“Voor mij was het een erg leerzaam weekend in Oschersleben. Ik had veel rijtijd gehad op de Supersport machine gedurende het weekend en heb daardoor mooie progressie kunnen maken. Hiervan heb ik ontzettend veel geleerd en begin ik de Yamaha motorfiets steeds beter na mijn hand te zetten. Helaas na een goede start crashte ik in de eerste wedstrijd, maar in de tweede wedstrijd vocht ik in een groep met rijders waarbij ik uiteindelijk als tiende wist te finishen. De positieve punten nemen we mee naar de volgende wedstrijd in Most, waar we opnieuw een poging gaan doen om dichter bij de kop te komen. Dank aan Team Apreco voor het weekend.”

Over drie weken komt Team Apreco in actie op Tsjechische bodem. Van 21 tot en met 23 juni zal Autodrom Most het strijdtoneel zijn voor de derde wedstrijd van het seizoen.