Smits krijgt kans in World Supersport met Yamaha Thailand Racing Team

Twan Smits zal dit weekend zijn debuut maken in het World Supersport kampioenschap met het Yamaha Thailand Racing Team. De negentienjarige coureur werd afgelopen weekend bekroond tot IDM Supersport kampioen met het door Ten Kate Racing Products ondersteunde Apreco Racing team, dit weekend krijgt hij de kans op het wereldtoneel als vervanger van de geblesseerde Apiwath Wongthananon tijdens de Portugese ronde van het World Superbike kampioenschap op het Autódromo Internacional do Algarve. 

Na een zeer indrukwekkend seizoen in het IDM Supersport kampioenschap behaalde Twan Smits afgelopen weekend de titel. De negentienjarige coureur heeft de laatste jaren grote stappen gemaakt door vanuit de Yamaha Racing bLU cRU Benelux R3 Cup door te groeien in het IDM Supersport. Met het door Ten Kate Racing Products ondersteunde Apreco Racing behaalde Smits vier overwinningen en sleepte hij afgelopen weekend de titel in de wacht.

Bij het Yamaha Thailand Racing Team kampt de Thaise coureur Apiwath Wongthananon nog steeds met een blessure waardoor men heeft besloten om Smits de kans in het World Supersport kampioenschap te geven. Het is de kroon op een uitstekend seizoen dat de getalenteerde Smits onder de vleugels van Ten Kate Racing en op aanraden van Yamaha Thailand zijn eerste stap kan maken in het wereldkampioenschap.

Twan Smits:

“Allereerst heb ik er ontzettend veel zin in. We gaan het weekend uiteraard zonder verwachtingen in en het zal voornamelijk zaak zijn om heel veel te leren, dan zien we wel waar we staan ten opzichte van de beste coureurs van de wereld. Het is een prachtige kans van Ten Kate en het Yamaha Thailand Racing Team om hier te kunnen rijden dus daar wil ik ze dan ook voor bedanken. Ik heb er heel veel zin in!”

Kervin Bos – Ten Kate Racing teammanager: 

“We zijn bij Ten Kate Racing Products en Ten Kate Racing enorm trots dat we een jong Nederlands talent de kans kunnen geven om zijn niveau te testen in het World Supersport kampioenschap. Het Yamaha Thailand Racing Team, dat een door Ten Kate Racing ondersteund team is, maakt dit mogelijk. Het team ontwikkelt talent vanuit Thailand maar helaas is Apiwath Wongthanon nog steeds geblesseerd, daardoor wil men graag een jong Nederlands talent de kans geven. We hopen dat Twan geniet van het weekend en stap voor stap progressie boekt. Daarnaast zijn we heel blij dat we hiermee de Nederlandse motorsport kunnen ondersteunen en dat we als onderdeel van het bLU cRU talentenprogramma van zowel Yamaha Motor Benelux als Yamaha Motor Europe hier een rol in kunnen spelen.”