Team Apreco behaalt tweemaal winst met Twan Smits op de Nürburgring

Het was een enerverend raceweekend voor Team Apreco op de Nürburgring. De weersomstandigheden speelden een belangrijke rol in het weekend van vrijdag 31 augustus tot en met zondag 1 september. Het was tevens de voorlaatste wedstrijd van het IDM-Supersport kampioenschap. Twan Smits deed uitmuntende zaken en scoorde een fantastische dubbele zege en Kas Beekmans werd tweemaal tiende na een lastige kwalificatie.

Tijdens de eerste dag op de Nürburgring hadden we te maken met dichte mist. Dit speelde de complete dag parten, waarbij sessie werden uitgesteld maar ook werden geannuleerd. De omstandigheden waren onverantwoord om te rijden, omdat het zicht minimaal was. Uiteindelijk konden Twan en Kas aan het begin van de avond nog een vrije training rijden om zodoende nog wat informatie te verzamelen voor het resterende deel van het weekend. 

Ook op zaterdagochtend gooide de weersomstandigheden roet in het eten. Wederom zorgde mist voor uitstel en werd het tijdschema aangepast. Hierdoor werd er maar een kwalificatie verreden die bepalend zou zijn voor de races. Twan wist in deze kwalificatie snelle tijden te klokken en voelde zich goed op de Yamaha-machine. Hij kwalificeerde zich op de eerste startrij met een derde tijd. Kas kwam in de beginfase ten val en kwam hierdoor niet verder dan een vijftiende startplaats.

In de eerste wedstrijd op zondag was Twan ongenaakbaar. Hij pakte de kopstart en leidde van start tot finish de race. Dit deed hij met ruime voorsprong op zijn concurrentie en won met overmacht de wedstrijd. Kas wist direct enkele posities te winnen in de openingsfase maar reed vervolgens een eenzame wedstrijd met een tiende plek als resultaat.

De tweede wedstrijd was wederom ontzettend sterk van Twan. Hij liet een uitmuntend tempo zien maar werd de complete race onder druk gezet door de coureur op de tweede plaats. De coureur uit Steenwijk reed foutloos en wist hiermee de volle punten huiswaarts te nemen en een dubbele zege op zijn naam te schrijven. Kas liet een goede race zien waarin hij goede duels wist uit te vechten en komt ook nu als tiende over de streep.

Kevin van Leuven (teammanager):

“Het was een vreemde start van het weekend met slechts twintig minuten vrije training op vrijdag en één kwalificatie op zaterdag. Beide mannen hebben laten zien niet veel tijd nodig te hebben om op snelheid te zijn en we hadden meteen een goede setup te pakken. Bij Kas had er met een normale kwalificatie veel meer in gezeten dat weet ik zeker na zijn sterke optreden in race twee. Twan had een uitstekende pace en reed beide races foutloos naar de overwinning. Een mooie opsteker voor het team. Iedereen bedankt voor het goede werk en op naar Hockenheim!”

Twan Smits:

“Het was een perfect weekend op de Nürburgring met een dubbele winst. Vanaf de eerste sessie voelde ik mij vertrouwd op de motor en dat gaf hoop. Ondanks weinig rijtijd vanwege het weer kon ik in beide races een ritme vinden die door niemand verstoord werd. Ik had bijna geen beter weekend voor kunnen stellen en daar heb ik het team voor te bedanken. Op naar het laatste raceweekend in Hockenheim.”

Kas Beekmans:

“Met rare omstandigheden op de Nürburgring en een valpartij in de kwalificatie wisten we dat de races vanaf een vijftiende plek lastig zouden worden. Met weinig rijtijd vind ik dat we de beide wedstrijden op zondag goed hebben afgesloten. We nemen de positieve punten mee naar alweer het laatste raceweekend van het 2024 seizoen in Hockenheim.  Bedankt aan Team Apreco voor het weekend, we gaan nog een keer alles geven.” 

Team Apreco gaat zich opmaken voor alweer de laatste wedstrijd van het 2024 IDM-seizoen. Deze zal over drie weken tijd plaatsvinden op het circuit van de Hockenheimring. Dit gebeurd van vrijdag 20 tot en met zondag 22 september.