Team Apreco doet goede zaken tijdens debuut in WK Supersport Assen

Team Apreco heeft zijn debuut in het FIM World Supersport Championship op prachtige wijze weten af te sluiten. Het was in alle opzichten een bijzonder weekend van 19 tot en met 21 april op het TT Circuit in Assen. Een weekend waarin team en rijder zich sterk hebben laten zien op wereldniveau. In de eerste race kwam Twan vroegtijdig ten val en wist een keurige tiende plek te behalen tijdens de tweede wedstrijd. 

De Pirelli Dutch Round was in meerdere aspecten een bijzonder evenement. Te beginnen bij de weersomstandigheden gedurende het weekend, waarbij alle elementen aan bod kwamen. We begonnen met regen en harde wind maar zagen ook regelmatig de zon over het circuit schijnen en dit alles tijdens een koude WK Supersport editie in Assen. Ook was het bijzonder evenement vanwege het debuut van Team Apreco in het wereldkampioenschap.

Op vrijdag begonnen we aan een natte vrije training, Twan voelde zich goed op de Yamaha YZF-R6 machine en liet dit ook direct zien. Hij werd in een verregende sessie afgevlagd als negende. Hiermee ging iedereen de Superpole met een positief gevoel tegemoet. Net voorafgaand aan de kwalificatie had het geregend, waardoor de omstandigheden verraderlijk waren. Twan wist in deze condities gefocust te blijven en zodoende wist hij zich te kwalificeren op een nette negende plaats. 

Vol vertrouwen ging Team Apreco de wedstrijden tegemoet. De eerste race was daarentegen van korte duur. Twan had een goede start en weet posities te winnen maar helaas kwam hij in de tweede ronde ten val. Gelukkig bleef hij hierbij ongedeerd. Hij pushte iets te veel in de openingsfase en dit resulteerde in een valpartij. Hierdoor was hij gebrand op een revanche in race twee.

Net voorafgaand aan de tweede race begon het weer stevig te regen op het TT Circuit in Assen. Iedereen stond nog op slicks en dit zorgde voor een bijzondere race. Na enkele ronden zocht Twan de pitstraat op voor een wissel naar regenbanden. Dit ging uitstekend en de Yamaha Coureur weet uiteindelijk als elfde de finish te passeren. Door een diskwalificatie van een mede coureur schuift Twan een plek op in de ranglijst naar een tiende positie. Hiermee heeft hij zich uitstekend laten zien en scoort WK-punten hij punten samen met het team .

Kevin van Leuven (teammanager):

“Het hele team heeft zich super goed laten zien in het WK-geweld en dit in zeer lastige omstandigheden. Twan was in vrijwel elke sessie in de top tien te vinden en dat op de juiste momenten. Om het weekend dan ook met een top tien klassering af te sluiten is gewoon super. Trots op het hele team en credits voor Twan die zijn hoofd koel wist te houden. Wat mij betreft een super start van het seizoen, nu focus op het IDM-seizoen waar we met Twan en Kas gaan knallen.”

Twan Smits:

“Het was een bijzonder en mooi weekend in Assen. Vanwege de lastige omstandigheden hebben we er het maximale uit gehaald. Tijdens de Superpole wist ik mij op de derde startrij te kwalificeren met een negende plaats. Daar was ik tevreden mee maar helaas kwam dit er niet uit in de eerste race. Ik pushte misschien iets te veel, waardoor ik snel in de race ten val kwam. De tweede race was enorm lastig. We hebben op het juiste moment de pitstop gedaan naar regenbanden en konden gedurende de race plekken terugwinnen. Ik wil het team enorm bedanken voor hun harde werk dit weekend en de vlekkeloze pitstop tijdens de race.”

Na het WK-avontuur heeft Team Apreco een optimale voorbereiding gehad voorafgaand aan het IDM-seizoen. Deze gaat over een kleine twee weken van start op het circuit van de Sachsenring. Dit zal gebeuren in het weekend van 3 tot en met 5 mei.