Team Apreco doet goede zaken tijdens finaleronde IDM Hockenheim

Het IDM-Supersport seizoen is achter de rug voor Team Apreco en zijn rijders Twan Smits en Kas Beekmans. Afgelopen weekend werd op het circuit van Hockenheim het laatste wedstrijdweekend verreden. Deze vond plaats van vrijdag 20 tot en met 22 september. Een positief finaleweekend voor het team, waarin Twan Smits tweemaal het podium behaalde en Kas Beekmans twee keer vierde wist te worden. 

Het finale weekend in Hockenheim werd verreden onder prachtig nazomer weer. Met een stralende zon en aangename temperaturen gingen de vrije trainingen op vrijdag van start. Zowel Twan als Kas kwamen goed uit de startblokken en noteerden een tweede en vijfde tijd na een tweetal vrije trainingen.

Op zaterdag stonden er twee kwalificaties op het programma voor Team Apreco. In de eerste kwalificatie reed Twan vele ronden met een goed tempo. Kas kwam vroegtijdig in deze sessie ten val maar herpakte zich tijdens de tweede kwalificatie. Hij verbeterde zich aanzienlijk en kwalificeerde zich op een vierde plaats. Twan kwam daar in de slotfase net voorbij en plaatste zich op de eerste startrij met een derde rondetijd.

De eerste wedstrijd op zondag was spectaculair voor het Nederlandse Supersport team. Twan knokte de gehele wedstrijd voor de leiding in de wedstrijd maar kwam op de streep net iets te kort voor een overwinning. Desondanks liet hij een prachtig duel zien, net zoals teamgenoot Kas. De coureur uit Boxtel reed langere tijd op podiumkoers met een derde positie in handen. Het werd een sprint naar de finish waarin hij slechts 0.016 seconden te kort kwam voor zijn eerste podium in het IDM Supersport. 

Ook de tweede race was waanzinnig voor Team Apreco. Hierin zagen we een kopgroep bestaande uit vier coureurs waar zowel Twan en Kas deel van uitmaakten. Ook als teamgenoten onder elkaar werd er stevig geduelleerd voor de podiumposities en dat tot aan de finishlijn. Uiteindelijk was het Twan die de laatste podiumpositie in beslag nam met een derde plek met in zijn kielzog de Supersport rookie Kas op een vierde plek. Beide rijders lieten hiermee een sterke indruk achter tijdens de finale races in Hockenheim.

Kevin van Leuven (teammanager):

“Beide jongens hebben zich van hun beste kant laten zien dit weekend. In de eerste race waren we echt super dicht bij een overwinning en de derde plek! Helaas kwamen beide jongens een haar dik tekort op de streep. De tweede race wisten ze zich beide in de kopgroep te positioneren en konden zich met de strijd om de overwinning bemoeien. Ik denk oprecht dat de ingekorte race niet in ons voordeel speelde maar alsnog een mega resultaat met een 3e en 4e plek! Ik wil graag alle sponsoren, vrijwilligers, coureurs en familie bedanken voor hun inzet dit jaar!!

Twan Smits:

“Het was lastig om het juiste ritme te vinden tijdens het weekend in Hockenheim. Het gevoel met de motor was niet helemaal naar mijn zin en kon hierdoor niet optimaal pushen. Dat in combinatie met een aantal strategische fouten in de races kostte ons twee keer de overwinning. Het team heeft top werk geleverd, waardoor we nog twee keer richting het podium konden vechten. Ik heb dit jaar enorm veel geleerd, op rijtechnisch gebied maar ook als atleet/individu. Hiervoor heb ik het hele team maar met name Kevin, Leon en Corine te danken. Dit jaar kende we hoge pieken en diepe dalen, maar we lieten ons als team niet ontmoedigen. We leerden ervan en kwamen samen sterker terug. Daar mogen wij als team trots op zijn.

Kas Beekmans:

“Heel het weekend voelde ik mij erg sterk. Elke sessie stond ik in de top vijf en dat gaf mij enorm veel zelfvertrouwen. Hiermee heb ik laten zien dat ik door hard werken inmiddels bij de top hoor. De resultaten van beide wedstrijden zijn ook geweldig. Ik ben nog niet zo dicht bij het podium geweest maar dit motiveert mij des te meer in mijn ontwikkeling. Ik wil iedereen bij Team Apreco ontzettend bedanken voor dit seizoen. Ik heb genoten van mijn debuutjaar in de Supersport dat ik samen met hen heb mogen meemaken. Ook hebben zij een grote rol gespeeld in mijn ontwikkeling en progressie die ik dit jaar heb gemaakt. Bedankt aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.”

Hiermee komt er eind aan het IDM Supersport seizoen 2024. Een jaar waarin veel dingen zijn gebeurd voor het team, zowel in positieve als negatieve zin van het woord. Wij willen iedereen bedanken voor hun tomeloze inzet en support gedurende het jaar. Hoe de toekomst er voor Team Apreco in de toekomst uit gaat zien hopen we op termijn duidelijkheid over te geven.