Team Apreco en Twan Smits behalen emotionele IDM Supersport titel in Hockenheim

Team Apreco en Twan Smits behalen het IDM Supersport kampioenschap tijdens sensationele seizoensfinale in Hockenheim. Met een overwinning in de eerste wedstrijd en een derde plek in de tweede wedstrijd wist Smits de titel veilig te stellen op de Hockenheimring. Ook zien we goede progressie voor Kas Beekmans en Thije Ligtermoed in de Supersport en Supersport 300 categorie en dit allemaal in het weekend van 22 tot en met 24 september.

Op vrijdag stonden de vrije trainingen op het programma. Smits kwam goed uit de startblokken en was erg tevreden met het gevoel op zijn Yamaha YZF-R6 machine. Voor Kas Beekmans was het zijn eerste maal op de Supersport machine. Hij wist stapje voor stapje gewent te raken aan de zwaardere machine. IDM Supersport 300 debutant Thije Ligtermoed liet zich direct sterk zien in het competitieve deelnemersveld.

Zaterdagstond in het teken van de kwalificaties en de eerste wedstrijd van de IDM Supersport 300. Smits voelde zich sterk en liet een goed tempo zien over meerdere ronden. In de tweede kwalificatie weet hij zich te verbeteren ten opzichte van de eerste sessie maar de tijden staan dicht op elkaar. De 19-jarige coureur weet zijn eerste Pole Position in de Supersport te bemachtigen. Beekmans kwalificeert zich op een 21e tijd en boekt elke sessie de nodige vooruitgang. Ook Ligtermoed is goed onderweg in de 300 categorie en stuurt de machine naar elfde startplaats.

Thije Ligtermoed laat een tweetal goede wedstrijden zien op de Hockenheimring. In de eerste wedstrijd zit hij klem achter een collega-coureur, waar hij moeilijk aan voorbij komt en wordt uiteindelijk tiende. In de tweede wedstrijd weet hij wederom de tiende plek te scoren maar dan vecht hij in een mooi groep met rijders. Een goed debuut in het IDM Supersport 300 voor Thije.

Tijdens de eerste Supersport wedstrijd zien we Twan al gauw de leiding in de wedstrijd overnemen. Hij rijdt een sterk tempo en houdt dit de gehele wedstrijd vast om zodoende de overwinning op zijn naam te schrijven. Kas laat goede progressie zien en finisht de eerste wedstrijd in de Supersport op een achttiende plaats.

Om 16:15 gingen de lichten op de groen voor de finalewedstrijd van de IDM Supersport. Twan rijdt met enige reserve en neemt geen onnodige risico’s. Hij duelleert om de derde plaats in de wedstrijd maar weet later in de wedstrijd een gaatje te slaan. De coureur uit Steenwijk komt als derde over de finish en weet hiermee de IDM Supersport titel binnen te halen voor Team Apreco. Het is het allereerste kampioenschap voor het team, wat het natuurlijk een onvergetelijk moment maakte. Kas Beekmans scoort zijn eerste punten met een vijftiende plek in deze race.

Kampioensfoto - Team Apreco

Twan Smits:

“Het was een spannende en sterke afsluiter in Hockenheim. Elke sessie hebben we grote stappen gemaakt betreft de setup en mijn rijden om zo goed mogelijk voorbereid te zijn voor zondag. We lieten in de kwalificaties zien dat we op raceritme en één ronde de sterkste rijder waren. Dit gaf natuurlijk veel zelfvertrouwen voor de zondag. In race een kon ik mijn eigen tempo rijden en wist ik comfortabel te winnen. In de tweede wedstrijd werd ik derde en dit was genoeg om het kampioenschap veilig te stellen. Ik wil Team Apreco en iedereen die mij dit jaar heeft geholpen ontzettend bedanken, zonder hen was dit niet mogelijk geweest.”

Kas Beekmans:

“Het was een zeer leerzaam weekend. Het was natuurlijk de eerste keer op de Supersport machine en dat was een mooie uitdaging. Ik heb ontzettend veel kunnen leren van de snelle jongens en gedurende het weekend hebben wij de nodige progressie kunnen maken. Ik wil Team Apreco ontzettend bedanken voor deze mogelijkheid. Ik heb plezier gehad om de Yamaha Supersport machine te rijden. Het was een seizoen met ups en downs maar desalniettemin mag ik tevreden zijn met het verloop van dit jaar.”

Thije Ligtermoed:

“Ik keek erg uit naar het weekend in Hockenheim. Het team gaf me een heel goed gevoel. Tijdens de eerste race had ik het niet compleet naar mijn zin, omdat ik vastzat achter een langzamere coureur. De tweede race was beter, ik had een goede start en kon meekomen in een snelle groep met rijders. Ik heb veel geleerd en genoten, het was een topweekend. Dank aan Team Apreco voor deze gave kans.” 

Team Apreco wil al zijn sponsoren en teamleden ontzettend bedanken voor tomeloze inzet. Zonder hen was het absoluut niet mogelijk geweest om zo geweldig seizoen te draaien met als kers op de taart het IDM Supersport kampioenschap. Wij genieten nog even na om binnenkort onze blikken te werpen op het nieuwe seizoen.