Team Apreco en Twan Smits ontvangen wildcard voor WK Supersport in Assen

Team Apreco en hun rijder Twan Smits hebben een wildcard ontvangen voor het WK Supersport in Assen. Het WorldSBK zal plaatsvinden van 19 tot en met 21 april op het TT Circuit in Assen. Normaalgesproken rijdt Team Apreco in de voorste gelederen van het Duitse IDM Supersport kampioenschap maar nu mogen ze zich opmaken voor een leerzaam en enerverende thuisronde in het FIM World Supersport championship.

Het team uit Culemborg en hun 19-jarige coureur Twan Smits hebben inmiddels al een productief testprogramma achter de rug. Het was een veelbelovende test op het circuit van Valencia, waarin Smits constant progressie wist te maken en de Yamaha YZF-R6 machine goed wist af te stellen. Voordat het IDM Supersport kampioenschap van start gaat heeft Twan een wildcard ontvangen voor het WK Superbike event in Assen. Hij zal aan de start verschijnen in de WK Supersport klasse. Een jongensdroom die uitkomt voor de rijder uit Steenwijk, rijden in een wereldkampioenschap en dat voor eigen publiek. 

Kevin van Leuven:

“Na een succesvol 2023 seizoen in het IDM heeft Twan laten zien dat zijn niveau de aansluiting bij het WK veld zeer zeker gevonden heeft. Na zijn wildcard in Portimão heeft hij al potentieel laten zien op een voor hem vreemd circuit. Nu wordt het tijd om zich te meten met de wereldtop op ons vertrouwde Assen. We kijken er erg naar uit om als Team Apreco dit WK avontuur voor hem te kunnen faciliteren en voor het eerst op het WK toneel actief te zijn. Speciale dank aan Ten Kate Racing Products en alle andere betrokkenen die dit avontuur mogelijk maken!” 

Twan Smits:

“Na vorig jaar in Portimão voor het eerst in het WK Supersport mee te hebben gedaan kijk ik enorm uit naar de wedstrijd in Assen. Het is onwijs gaaf om dit samen met ons eigen Team Apreco te doen en dat voor thuispubliek. De test in Valencia hebben we succesvol afgerond wat ons alle reden tot optimisme geeft. Op naar Assen in April.”

Voordat het WK Superbikes in Assen van start gaat zal Twan eerst op dinsdag 2 april in actie komen. Dan staat namelijk de KNMV-training op het programma. Hier is het belangrijk om een goede setting te vinden, om gedurende het raceweekend tijdens het WK Supersport mee verder te werken. 

Tijdschema: DOWNLOAD 

Fotografie: Racing Passion Photography - Damon Teerink