Team Apreco en Twan Smits verlengen contract voor het IDM Supersport in 2024

Team Apreco en Twan Smits verlengen hun contract voor het internationale Deutsche Motorradmeisterschaft supersport seizoen in 2024. Smits zal actief zijn op een Yamaha YZF-R6 ondersteund door Ten Kate Products in de Supersport categorie. Team Apreco en Smits gaan er volgend jaar alles aan doen om het kampioenschap veilig te stellen in de IDM Supersport categorie.

Team Apreco is verheugd aan te kondigen de samenwerking met Twan Smits voor te zetten in het komende IDM Supersport seizoen. De combinatie met Smits en het team maakt het een ijzersterk duo. De samenwerking brengt ons terug naar 2019, het jaar waarin Smits begon aan zijn allereerste seizoen op de grote circuits. Hij reed van 2019 tot en met 2021 in de IDM Supersport 300 samen met Team Apreco. Hierin liet hij al mooie resultaten zien.

In 2022 maakte de jonge Nederlander de overstap binnen het team richting de IDM Supersport klasse. In zijn debuutseizoen liet hij een sterke indruk achter met meerdere podiumklasseringen. Dit gevoel zette hij door in 2023, hij maakte veel progressie en liet een echte winnaarsmentaliteit zien. In de negen van de dertien wedstrijden wist hij op het podium te finishen, waarvan vier keer als winnaar. In 2024 zal de 19-jarige coureur beginnen aan zijn derde seizoen in deze klasse, met als doel; kampioen worden in de IDM Supersport. Naast het IDM wordt er gekeken voor enkele wildcard optredens in het WK Supersport kampioenschap.

Twan Smits:

“Ik heb enorm veel zin om samen met Team Apreco en Ten Kate Products nog een succesvol jaar tegemoet te gaan in het IDM Supersport. Afgelopen jaar hebben we al mooie momenten laten zien maar heb ik soms te veel fouten gemaakt. Daarom zijn er nog veel aspecten waarop ik mezelf verder kan verbeteren en ontwikkelen. We zetten de stijgende lijn door. Ik wil Team Apreco en Ten Kate bedanken voor hun vertrouwen. Op naar volgend jaar.”

Evert Blom:

“Als team zijn we heel blij dat we nog een seizoen met Twan kunnen werken. Twan heeft ons verrast door in zijn tweede jaar Supersport al aanspraak te maken op het kampioenschap. Dat geeft het hele team een boost om nog een stapje erbij te zetten. Op het moment speelt de ervaringen Twan nog wat parten en dat gaan we er komend seizoen bij schaven. Binnenkort meer nieuws over de andere rijders voor ons team.” 

Begin volgend jaar zullen de eerste testen voor 2024 worden afgewerkt in Spanje alvorens het IDM-seizoen van start gaat. Het Duitse Supersport kampioenschap begint in het weekend van 3 tot en met 5 mei op de Sachsenring.